It’s Glowtime! Dit zijn de iPhone 16 modellen! En dit is de prijs...

10 September 2024 - 6 min. read time
It’s Glowtime! Dit zijn de iPhone 16 modellen! En dit is de prijs...

Apple heeft gisteren nieuwe producten gepresenteerd. De presentatie begon met een de lancering van de nieuwe Apple Watch 10 en een nieuwe set AirPods. Het overgrote deel van de presentatie stond in het teken van de nieuwe iPhone 16 en iPhone 16 Pro. Maar, is het de upgrade waard? Dit is de iPhone 16 in een notendop.


iPhone 16 en 16 Plus

De iPhone 16 en 16 Plus introduceren enkele belangrijke verbeteringen, waaronder een 48MP Fusion-camera met een 2x optische zoom, die veel betere foto’s maakt onder verschillende lichtomstandigheden. Daarnaast is er nu een 12MP Ultra Wide-camera, die zorgt voor verbeterde macrofotografie en unieke perspectieven vastlegt. De lenzen zijn weer verticaal geplaatst en hiermee kun je nu ook ruimtelijke foto’s en video’s maken voor weergave op de Apple Vision Pro. Verder zijn er nieuwe functies zoals windruisonderdrukking en de mogelijkheid om video's op te nemen met ruimtelijk geluid. Daarnaast zijn deze modellen ook voorzien van de Actieknop, waardoor je met een druk op deze knop bepaalde apps zoals de camera kan activeren.

iPhone 16 prijzen

iPhone 16 Pro en Pro Max

De iPhone 16 Pro en Pro Max zijn uitgerust met de krachtige nieuwe A18 Pro-chip, gebouwd met de tweede generatie 3-nanometertechnologie. Dit zorgt voor een enorme sprong in prestaties en energie-efficiëntie. Ze hebben ook een verbeterd camerasysteem, waaronder een 48MP groothoeklens met optische beeldstabilisatie en een 12MP telelens met 5x optische zoom. Voor video-opnames is 4K-opname bij 120Hz en Dolby Vision-ondersteuning een opvallende toevoeging​.

iPhone 16 Pro en Pro Max prijzen

Nieuw schermformaat voor de Pro

Apple heeft na ruim 4 jaar gebroken met de standaardformaten waarin iPhones worden uitgebracht. De 16 Pro-modellen zijn gegroeid van 6,1- naar 6,3 inch en van 6,7- naar 6,9 inch. Dit komt mede door het feit dat de schermranden weer iets dunner zijn geworden.

Wat zijn de prijzen van de iPhone 16

iPhone 16 zuiniger door 1 nit minimumhelderheid

In tegenstelling tot haar voorgangers hebben alle nieuwe iPhones een minimumhelderheid van 1 nit die bereikt wordt als het extreem donker is. Ideaal, want dit bespaart weer batterij en daardoor kun je langer de dag door.

Camera Control

Alle iPhones beschikken over de nieuwe Camera Control functie. Deze nieuwe camerabediening zorgt ervoor dat gebruikers real-time hun foto’s kunnen aanpassen door specifieke kleur-, toon- en belichtingsinstellingen te wijzigen via een control pad en intensity slider. Deze aanpassingen zijn lokaler en verfijnder dan traditionele filters, wat meer creatieve controle biedt. Gebruikers kunnen ook wijzigingen achteraf doorvoeren of ongedaan maken.

Camera control op de iPhone 16

AI nog niet beschikbaar in Nederland

Artificial Intelligence, of zoals Apple het noemt, Apple Intelligence, biedt toffe, geavanceerde functie voor fotobewerking, zoals objectherkenning en verbeterde beeldbewerking. Deze AI draait grotendeels lokaal om privacy te waarborgen, maar complexe taken kunnen via Private Cloud Compute worden uitgevoerd op Apple-servers. Hierdoor zijn krachtigere AI-modellen beschikbaar zonder dat gebruikersgegevens worden opgeslagen. Echter, vanwege strengere privacyregelgeving in de EU, vooral rondom dataverwerking en clouddiensten, is Apple genoodzaakt om deze functies voorlopig niet in de EU te lanceren. Apple werkt aan oplossingen om te voldoen aan Europese regelgeving, zodat de functies later ook daar beschikbaar kunnen zijn.

iPhone 16 Artificial Intelligence

iPhone 16 Prijs

En dan is natuurlijk de vraag: wat is de iPhone 16 prijs op het moment van schrijven (september 2024)? Die zijn, zoals we gewend zijn van Apple, niet mals.

  • iPhone 16: vanaf €969
  • iPhone 16 Plus: vanaf €1.119
  • iPhone 16 Pro: vanaf €1.229
  • iPhone 16 Pro Max: vanaf €1.479

Hoe duur is de iPhone 16

Ga jij voor de iPhone 16?

De nieuwe iPhones brengen mooie updates met zich mee. Het is alleen jammer dat alle functionaliteiten die AI te bieden heeft, in Nederland voorlopig nog niet te gebruiken zijn. De vraag is ook hoe lang dit nog kan gaan duren. Ben je op zoek naar de beste cameraprestaties op een iPhones? Dan zijn de 16 Pro-modellen écht een goede keuze. Is dit niet het geval? Dan kan een iPhone 15 refurbished of een iPhone 15 Pro refurbished ook een zeer interessante keuze zijn. Deze zijn refurbished ook nog eens véél voordeliger geprijsd.

Refurbished, doen of niet?

Kiezen voor een refurbished iPhone van Forza Refurbished biedt meerdere voordelen. Ten eerste krijg je een betrouwbare en kwalitatieve smartphone tegen een lagere prijs dan een nieuwe iPhone. Forza Refurbished voert strenge kwaliteitscontroles uit, met meer dan 50 technische tests per toestel, wat zorgt voor betrouwbare prestaties en het beschikken over het Keurmerk Refurbished. Daarnaast bieden ze standaard 3 jaar garantie, wat extra zekerheid biedt. Refurbished iPhones zijn ook een duurzame keuze, omdat je bijdraagt aan het verminderen van elektronisch afval. Voor 22:30 uur besteld = de volgende dag in huis!

nieuw
Volgende →
Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Direct €10 korting ontvangen?