iPhone 16 vs 15 Pro: naast elkaar!

25 Oktober 2024 - 5 min. read time
iPhone 16 vs 15 Pro: naast elkaar!

Beide modellen bieden fantastische prestaties, maar als je twijfelt tussen de nieuwe iPhone 16 en de krachtige iPhone 15 Pro, vraag je je misschien af: wat zijn de echte verschillen? In dit artikel vergelijken we deze twee modellen en belichten we de belangrijkste verbeteringen en functies van de iPhone 16 ten opzichte van de iPhone 15 Pro.


Kort samengevat verschil iPhone 16 vs 15 Pro

Dit zijn de verschillen tussen de iPhone 16 vs 15 Pro in een notendop:

  • Scherm: iPhone 16 heeft een 60 Hz scherm, de 15 Pro een 120 Hz
  • Chipset: iPhone 16 - A18 Bionic, iPhone 15 Pro - A17 Pro
  • Camera: iPhone 16 heeft een cameraregelaar
  • Connectiviteit: iPhone 16 ondersteunt Wi-Fi 7, iPhone 15 Pro Wi-Fi 6E
  • Materialen: iPhone 15 Pro heeft een titanium frame, iPhone 16 een aluminium frame

Design en scherm

Hoewel beide toestellen qua ontwerp typische Apple-kenmerken behouden, zijn er enkele subtiele verschillen in design en schermkwaliteit. De iPhone 16 heeft een schermverversingssnelheid van 60 Hz. Bij de 15 Pro is dit 120 Hz. Dit betekent dat scrollen vlotter oogt op de 15 Pro. Daarnaast heeft de 15 Pro een Always-On display en de 16 niet. Verder beschikt de 15 Pro over een chique, titanium frame en de 16 over aluminium. De iPhone 16 kan echter een minimale helderheid van 1 nit behalen in donkere situaties. Dat laatste is gunstig voor de batterijduur.

iPhone 16 vs 15 Pro uitgelegd

 

Chipset en prestaties

De iPhone 16 is uitgerust met de A18 Bionic-chip en levert ongeëvenaarde snelheid en efficiëntie. De 15 Pro is voorzien van de A17 Pro-chip, die nog steeds ongekend krachtig is. Echter, de A18-chip in de iPhone 16 heeft een duidelijke voorsprong, vooral op het gebied van AI-verwerking en grafische prestaties. Daarnaast beschikt de iPhone 16 over maar liefst 8GB werkgeheugen en de 15 Pro over 6GB. 

iPhone 16 vs 15 Pro naast elkaar

Camera's en fotografie

De iPhone 16 heeft een geüpgrade 48 MP hoofdcamera met verbeterde sensoren voor betere prestaties bij weinig licht. Bovendien beschikt de iPhone 16 over de mogelijkheid tot het maken van spatial photos (ruimtelijke foto’s), wat interessant kan zijn als je in de toekomst een Apple Vision Pro gaat kopen. Misschien wel de meest handige toevoeging aan de iPhone 16 is de cameraregelaar, ook wel Camera Control genoemd. Er zit namelijk een kleine knop aan de rechter zijkant van het toestel waarmee je allerlei instellingen van de camera kan aanpassen. Handig! Desalniettemin blijft naar onze mening de iPhone 15 Pro met haar drie lenzen het toch écht winnen van de iPhone 16.

Cameraregelaar op de iPhone 16

Connectiviteit en extra functies

De iPhone 16 ondersteunt Wi-Fi 7, wat snellere en stabielere verbindingen mogelijk maakt. De iPhone 15 Pro ondersteunt Wi-Fi 6E, wat iets minder snel is dan Wi-Fi 7, maar nog steeds uitstekende prestaties levert.

Prijsverschil iPhone 16 vs 15 Pro

Zoals verwacht zijn beide toestellen hoog geprijsd. Toch kan je wel degelijk geld besparen. Door te kiezen voor een refurbished iPhone bespaar je in sommige gevallen tot wel 60% ten opzichte van de nieuwprijs. Bij Forza ben je verzekerd van de beste refurbished kwaliteit, want we beschikken immers over het Keurmerk Refurbished. Daarnaast krijg je ook nog eens drie jaar garantie! Op het moment van schrijven hebben we inmiddels de iPhone 15 Pro refurbished in ons assortiment!

vergelijking
Volgende →
Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Direct €10 korting ontvangen?