Apple probeert reparatiebedrijven een halt toe te roepen
Al sinds de release van de eerste iPhone proberen mensen zelf onderdelen te vervangen of te repareren. Al snel bleek dat dit ook succesvol zou kunnen uitpakken op zakelijk vlak. Binnen een mum van tijd schoten de reparatiewinkels als paddenstoelen uit de grond. Sindsdien is de refurbished Apple-markt ook exponentieel gegroeid.
Apple wil reparateurs tegengaan
Apple heeft het sindsdien niet makkelijker gemaakt om iPhones voor derden te repareren. Zo verstrekt het bedrijf geen originele Apple-onderdelen aan de markt. Mocht je als iPhone reparateur ook een door Apple geautoriseerde reparateur willen worden, dan dien je aan een gigantische lijst met eisen te voldoen. Voor de meeste zelfstandige ondernemers is dit simpelweg nooit haalbaar.
Nieuwe iOS meet conditie batterij iPhone
Sinds iOS 12 is het mogelijk om de conditie van de iPhone-batterij te controleren. Dit kun je doen via het instellingenmenu. Vanuit dit menu kun je de maximumcapaciteit van de batterij controleren in vergelijking met toen deze nog nieuw was. Een erg handige functionaliteit om de gezondheid van de batterij te controleren.
Wat betekent de melding 'repair'?
Inmiddels meet de nieuw iOS ook of de batterij een originele Apple-batterij is. In het geval dat het niet een originele Apple-batterij is, dan kan de batterijconditie ‘repair’ getoond worden. Dit is een misleidende tekst, omdat er niets gerepareerd hoeft te worden. De melding wordt getoond omdat er veelal sprake is van een niet-originele Apple-batterij. .
Waarom wordt de ‘repair’ status dan wel getoond?
Derde reparatiebedrijven beschikken vrijwel nooit over originele Apple-onderdelen. Apple stelt deze alleen beschikbaar aan zogeheten ‘authorized Apple resellers’. Met de repair status hoopt Apple consumenten argwanend te maken over de werking van de ‘niet originele Apple’-batterij. Echter gaat het veelal om slechts een melding en doet dit dus niet af aan de batterijprestaties.
Waarom zou je dan toch je telefoon laten repareren door een ‘niet Apple gecertificeerde partij’?
Dit heeft simpelweg te maken met de prijs. Het laten repareren van je iPhone bij Apple zelf is een stuk duurder en duurt ook qua tijd veel langer. Wanneer je jouw toestel door Apple laat repareren, ben je deze zomaar enkele weken kwijt. Doorgaans repareren we bij Forza Refurbished de toestellen van onze klanten binnen één werkdag.