Bixby Samsung: wat is het en wat kan ik ermee?

08 Oktober 2024 - 6 min. read time
Bixby Samsung: wat is het en wat kan ik ermee?

Wat begon als een simpele spraakassistent, is nu uitgegroeid tot een krachtige tool die naadloos je Samsung-apparaten bedient en je dagelijkse routines automatiseert. Van handsfree taken uitvoeren en real-time vertalingen tot visuele herkenning en smart home-integratie – Bixby doet het allemaal. Wil je weten hoe Bixby jouw leven eenvoudiger kan maken? Ontdek hoe deze geavanceerde AI-assistent je helpt meer uit je technologie te halen!


Geschiedenis van Bixby Samsung

Bixby is de virtuele assistent van Samsung, geïntroduceerd in 2017 als antwoord op andere spraakassistenten zoals Apple's Siri, Google Assistant en Amazon's Alexa. Samsung zag het potentieel van spraakgestuurde technologie en besloot een eigen AI-assistent te ontwikkelen om de gebruikerservaring van hun apparaten te verbeteren.

De eerste versie van Bixby werd gelanceerd met de Samsung Galaxy S8 en S8+, waar het vooral fungeerde als een spraakassistent voor basisfunctionaliteiten. Hoewel Bixby aanvankelijk met enkele uitdagingen kampte, zoals beperkte ondersteuning voor talen en moeilijkheden met spraakherkenning, werd het platform door de jaren heen sterk verbeterd. Samsung heeft geïnvesteerd in het uitbreiden van Bixby's functionaliteiten en ondersteuning voor meer talen, evenals de integratie ervan in verschillende Samsung-apparaten zoals smartwatches, televisies en huishoudelijke apparaten.

Wat kun je doen met Bixby?

Bixby is ontworpen om meer te zijn dan alleen een eenvoudige spraakassistent. Het is een platform dat zich richt op de naadloze interactie tussen de gebruiker en hun apparaten, waarbij spraakcommando's, visuele herkenning en contextueel begrip worden gebruikt. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van Bixby:

1. Spraakopdrachten voor handsfree gebruik

Net als andere spraakassistenten stelt Bixby gebruikers in staat om handsfree taken uit te voeren door middel van stemopdrachten. Je kunt eenvoudig bellen, berichten sturen, herinneringen instellen, muziek afspelen of het weer controleren door simpelweg te praten tegen je apparaat. Een van de voordelen van Bixby is dat het kan worden geïntegreerd met verschillende apps, zodat je bijvoorbeeld spraakopdrachten kunt geven om je foto’s te bewerken of berichten te versturen via sociale media-apps.

2. Bixby Vision

Bixby Vision is een krachtige functie waarmee de camera van je Samsung-apparaat wordt gebruikt voor visuele herkenning. Hiermee kun je objecten scannen en informatie ontvangen, zoals productdetails, recensies, vertalingen van tekst in realtime, en zelfs calorieën in voedsel. Het stelt je ook in staat om QR-codes te scannen, interessante plaatsen in je omgeving te identificeren en kunstwerken te herkennen.

Bixby van Samsung slimme camera

3. Slimme huisbediening

Samsung heeft Bixby diep geïntegreerd in zijn ecosysteem van slimme apparaten. Dit betekent dat je met Bixby niet alleen je smartphone, maar ook je Samsung-tv, koelkast, wasmachine en andere slimme apparaten kunt bedienen. Door eenvoudige spraakopdrachten kun je bijvoorbeeld je tv aanzetten, de temperatuur van je koelkast aanpassen of de lichten in je huis regelen. Dit maakt Bixby een centrale hub voor je smart home.

Huishouden besturen met Samsung Bixby

4. Persoonlijke automatisering met Bixby Routines

Met Bixby Routines kunnen gebruikers gepersonaliseerde scenario's creëren op basis van hun dagelijkse gewoontes. Deze functie maakt gebruik van AI om te leren hoe je je apparaten gebruikt gedurende de dag en automatiseert bepaalde acties. Als je bijvoorbeeld elke ochtend je wekker om 7 uur zet en direct daarna muziek luistert, kan Bixby deze routine herkennen en automatisch uitvoeren zonder dat je zelf actie hoeft te ondernemen.

5. Multitasking en contextueel bewustzijn

Een unieke eigenschap van Bixby is het vermogen om context te begrijpen en multitasking binnen apps te ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld midden in een spraakopdracht zijn en Bixby vragen om naar een andere app te navigeren zonder de vorige taak te onderbreken. Bovendien kan Bixby contextuele vragen beantwoorden, zoals "Hoe laat sluit de winkel bij mij in de buurt?" nadat je eerder hebt gevraagd naar de dichtstbijzijnde supermarkt.

6. Vertalingen en taalondersteuning

Bixby ondersteunt meerdere talen en biedt realtime vertalingen. Dit is vooral handig als je in het buitenland bent en snel iets moet vertalen. Daarnaast blijft Samsung werken aan de uitbreiding van de taalondersteuning, waardoor Bixby toegankelijker wordt voor een wereldwijd publiek.

vertalen met Bixby samsung

Toekomst van Bixby

Hoewel Bixby nog steeds wordt doorontwikkeld en geperfectioneerd, heeft het een belangrijke plaats veroverd in het ecosysteem van Samsung. Samsung blijft investeren in de AI-mogelijkheden van Bixby, wat de potentie heeft om verder te groeien en meer integratie te vinden in andere apparaten en diensten. Denk hierbij aan zelflerende technologieën en nog betere personalisatie op basis van de voorkeuren van de gebruiker.

Nieuwe Samsung nodig?

Beschik jij momenteel over een Samsung Galaxy smartphone of een andere Android smartphone en is ‘ie toe aan vervanging? Overweeg dan eens een refurbished Samsung. Een refurbished Samsung is een voordelige en betrouwbare optie in plaats van een nieuw toestel. Bij ons worden alle Samsung-toestellen uitvoerig gecontroleerd, grondig schoongemaakt en indien nodig uitgerust met vervangende onderdelen. Door ons nauwkeurige refurbishment proces mogen we met trots het Keurmerk Refurbished voeren. Bestel je jouw refurbished Samsung op werkdagen of zondagen vóór 22:30 uur? Dan heb je hem al de volgende dag in huis!

samsung
← Vorige Volgende →
Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Direct €10 korting ontvangen?