Betalen met Apple Pay vervangt bankpas
In 2014 werd Apple Pay al in Amerika geïntroduceerd, maar inmiddels heeft de betaaldienst ook voet aan grond gekregen in Nederland. Apple heeft al even de Nederlandstalige variant van haar Apple Pay pagina online gezet. Je kunt dus online, in winkels en via apps betalen met je Apple devices.
ING en Apple Pay
ING heeft als eerste bank in Nederland een deal gesloten met Apple. Ze werkte maanden in het geheim aan de invoering van de betaaldienst. Vier jaar geleden voorspelde ING: binnen een jaar is de bankpas niet meer nodig. Een app en een smartphone zouden voortaan genoeg zijn om contactloos te kunnen betalen. Het was toen alleen nog even wachten tot de dienst na een succesvolle release in Amerika, ook in Nederland bruikbaar zou worden.
Inmiddels is het zo ver en kun je overal waar je contactloos met je bankpas kunt betalen, ook met Apple Pay afrekenen. Na de introductie in juni is Apple Pay via ING in een stroomversnelling gekomen in Nederland. Er zijn inmiddels meer dan honderduizenden gebruikers en van de 4,5 miljoen klanten die de ING app gebruikt, heeft een substantieel deel Apple Pay. ING heeft zelfs nieuwe klanten mogen verwelkomen door het aanbieden van de betaaldienst.
Ook voor Android-telefoons zijn er dergelijke betaalmogelijkheden. Zo kunnen banken eigen apps hebben en is er Google Pay en Android Pay. Echter, is Android Pay nooit in de buurt gekomen van het succes van Apple Pay. ING geeft aan dat ze in de eerste week van livegang al evenveel klanten op Apple Pay hadden als in vier jaar tijd op Android.
Andere banken en Apple Pay
Ook ABN Amro kondigde begin september aan dat klanten nog even moesten wachten. Inmiddels is Apple Pay beschikbaar bij ING, Bunq en ABN Amro. Sinds 5 november 2019 heeft ook de Rabobank de betaaldienst beschikbaar gesteld.
Via onderstaande link ga je naar de Apple Pay informatiepagina van de betreffende bank: Apple Pay ING
Apple Pay ABN Amro
Apple Pay Bunq Apple Pay Bunq
Veiligheid en gebruiksgemak van Apple Pay
Apple Pay is geen handigheidje wat men een paar keer gebruikt. ING merkt zelfs op dat klanten hun bankpasje thuislaten en alles betalen via de betaaldienst van Apple. De klantervaring is dus ontzettend goed. De pincode is bij de iPhone vervangen door de vingerafdruk of gezichtsherkenning. Het is zelfs mogelijk om met een MacBook te betalen. Apple Watch is tevens een erg gemakkelijke vervanging van de bankpas. ING verwacht dat tieners zich over een aantal jaar zullen afvragen waarom ze nog een bankpas hebben.
Wat kun je met Apple Pay?
Apple Pay maakt het mogelijk om eenvoudig en bovendien veilig te betalen met je Apple devices. Dit kun je bijvoorbeeld doen vanaf je MacBook Pro met Touch ID, maar ook door je Apple iPhone tegen een pinautomaat aan te houden. Apple Pay is wat ons betreft een ideale betaaldienst. Want zeg nou eerlijk, tegenwoordig vergeten we van alles en nog wat als we de deur uitstappen, maar onze telefoon is daar niet één van. Een taxi of pizza betalen met je telefoon? Nog even en het is de normaalste zaak van de wereld!
Video: Zo werkt Apple Pay in de praktijk
Ben je benieuwd hoe Apple Pay in de praktijk werkt? Heb je een iPhone met Face ID, dan reken je soepel af bij ING Apple Pay met gezichtsherkenning. In onderstaande video wordt dit kort toegelicht.
Wil je betalen met je iPhone met Touch ID? Dan betaal je soepel aan de kassa met je vingerafdruk.
Ben je klant bij ING? Dan zie je in onderstaande video hoe je Apple Pay kunt activeren via de bankieren App:
In Amerika is Apple Pay al langer een succes. In onderstaande video zie je hoe de betaaldienst daar gebruikt wordt.